default_feature_image

Jelentős és stabil pénzügyi hátteret biztosít a Corvin Sétány negyedik épülete, a Cordia City Garden számára a Cordia Zrt. és az MKB Bank által a napokban aláírt, 346 lakásos társasház finanszírozásáról szóló megállapodás. Ennek létrejötte jól tükrözi, hogy a pénzintézetek jelen piaci körülmények között is nyitottak a megbízható, tőkeerős, hosszútávon gondolkodó fejlesztőkkel történő együttműködésre, bíznak a jól kidolgozott, reális jövőképű konstrukciókban, projektekben.

A terveknek megfelelően halad Budapest legnagyobb, közel 10 milliárd forintos volumenű beruházása a józsefvárosi Corvin Sétányon. A 240 ezer négyzetméteren folyó munkálatok részeként tavasszal átadták a 19 ezer m2 területű Corvin Irodák I.-et, és már szerkezetkész a közvetlenül a sétányon elhelyezkedő első lakóépület, a Cordia Fontana Ház.

Az újabb lakóépület, a közel 2.000 m2-es, hatalmas belső kertjéről elnevezett Cordia City Garden építésére a közelmúltban írt alá finanszírozási szerződést a Cordia Zrt. és az MKB Bank. „A magyarországi projektfinanszírozási piac meghatározó szereplőjeként az aktuális piaci körülmények között is készek vagyunk az együttműködésre az olyan tőkeerős, hosszútávra tervező, jelentős eredményeket elért fejlesztőkkel, amelyek koncepcionálisan és üzleti értelemben is meggyőző projektekkel fordulnak hozzánk” – fogalmazott Kővári Mihály, az MKB Bank Ingatlan-beruházások és Lakóprojektek szakterületének osztályvezetője. A szakember kockázatcsökkentő tényezőnek nevezte, hogy léptékét tekintve a Cordia City Garden egy megaberuházás részeként is a főváros és a VIII. kerület életét meghatározó és jó irányba fejlesztő projekt. Ráadásul a most tető alá hozott megállapodást is többhónapos, minden kockázati aspektusra kiterjedő, alapos előkészítő munka előzte meg.

Kapcsolódó hírek

exit_intent_bg-scaled