default_feature_image

Budapest, 2013. október 29. – Dr. Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere és Dr. Futó Péter, a Futureal Csoport elnöke ma ünnepélyes keretek között átadta a Corvin Sétány II. ütemét.

Az új sétányszakasz a Nagytemplom és a Leonardo Da Vinci utca közti területet köti össze, ezzel a promenád fedett és szabadtéri szakaszaival együtt elérte az 500 m-es hosszúságot, mellyel a Corvin Sétány több mint 70 %-a átadásra került. A Robert Townshend, világhírű angol tájépítő és Andor Anikó tájtervező asszony tervei alapján készült modern, zöld sétány, mely már most szimbolikus értéket képvisel, üde foltként vonzza a Corvin sétányra látogatókat. Külön érdekessége a Sétány parkjának, hogy a grafikai beton utca bútorok és a páratér lépőkövei is visszaidézik az itt található fák leveleinek mintázatát, köszönhetően a Városi Tájképcsoport alkotásainak.

„Józsefváros ma reneszánszát éli. Tégláról-téglára építjük újjá, így egyre szebb és élhetőbb lesz. A legnagyobb elismerés, hogy ezt a változást nemcsak mi, józsefvárosiak látjuk, hanem az idelátogató turisták és a rólunk író külföldi újságok is. Az újjáépítéssel azonban még nem végeztünk, van még tennivalónk és rengeteg új tervünk is.” – hangsúlyozta Dr. Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere.

A 2004-ben indult ingatlanfejlesztés eredményeként e terület folyamatosan és dinamikusan fejlődött. Elkészült közel 1200 lakás, 44.000 m2 iroda, több mint 100 üzlethelyiség és a belváros legnagyobb sportközpontja, a Life1 Wellness. Megújultak a környező utcák, új infrastruktúra létesült. A fejlesztésnek köszönhetően a tervből egy új, virágzó városrész, egy új belváros született, létrejött a Corvin negyed Józsefváros szívében.

„Örömmel tapasztaljuk, hogy a város a városban elgondolásunk minden kétkedő ellenére megnyerte a vásárlók, lakók és bérlők tetszését. A Corvin Sétány projekt működik, új értelemmel rendelkező városnegyedet alakított ki és meghatározó szerepet tölt be Józsefváros pozitív képének alakításában. E városrész egyre inkább integrálódik a kerület és a főváros életébe, felértékelve a környező területeket is. Közel 2000-en választották otthonuknak a Corvin Sétány lakásait, több mint 4000 ember jár nap, mint nap a Corvin irodákba dolgozni. Ami pár évvel ezelőtt még elképzelhetetlen volt, mára már valóság: újjászületett a terület, a Corvin Sétány virágzik és folyamatosan fejlődik.” – mondta Dr. Futó Péter, a Futureal Csoport elnöke.

A megközelítőleg fél millió négyzetméteres, 200 milliárd forintos fejlesztői beruházási program már túl van a félidőn, de még közel sem tart a végénél. Eddig több mint 280,000 m2 épület készült el valamint több mint 25,000 m2 közterület újult és épült meg. Most, a Sétány új ütemének átadását követően sem áll le a fejlesztés, az építkezések tovább folytatódnak.
Hamarosan megkezdődnek a munkálatok a nemrég átadott 284 lakásos Sun Resorttal szemben, ahol indul a 227 lakásos Cordia Park Residence fejlesztése, melynek várható átadása 2015 III. negyedéve, így még tovább bővül a Sétány lakáskínálata.

A számtalan díjat és elismerést kapott Corvin Sétány a lakásokon kívül számos irodának is otthon ad. Az elmúlt évek során átadásra került a mára szinte 100 %-os bérbeadottságú Corvin Irodák I. és II., mely egyértelmű visszajelzés arra, hogy e komplex városfejlesztési programnak volt és van létjogosultsága ebben a negyedben is. Jelenleg épül a projekt új irodafejlesztése, a Corvin Corner, melynek építési munkálatai idén kezdődtek a Corvin Plaza szomszédságában, és amely a tervezett 2014. III. negyedévi átadását követően mintegy 6.300 m2-nyi bruttó bérterülettel és modern, innovatív környezettel elégíti majd ki a bérlői igényeket.

Futureal Csoport
A Futureal Közép- Európa egyik meghatározó ingatlanfejlesztő és befektető vállalata. A családi tulajdonban lévő cégcsoport több mint 100 fős, magasan képzett ingatlanszakértői csapattal dolgozik. A Futureal ingatlanfejlesztési tevékenysége kiterjed kereskedelmi, irodai, lakóingatlan- és vegyes használatú projektekre egyaránt. A csoport által megvalósított beruházások értéke meghaladja az 600 millió eurót. A Futureal alapítói és 50%-50%-os tulajdonosai Futó Péter és Futó Gábor.

exit_intent_bg-scaled