Új lakás, alacsonyabb rezsiköltség

Az ingatlanok energiafogyasztása manapság szinte mindennél fontosabb szempont a lakásválasztásnál, hiszen a rezsi, vagyis az áram- és gázárak növekedése egyre jelentősebb költségeket jelent. Ezért különösen lényeges az energiahatékony, alacsonyabb költséggel fűthető és hűthető lakás megtalálása – akár saját otthonunkat keressük, akár befektetés céljából fontolgatjuk a vásárlást.

Egy modern lakással akár harmadolható a rezsi

A háztartási gépekhez hasonlóan a lakások energia-fogyasztását is az ábécé betűivel jelölik.

Az épületek, illetve a lakások energetikai besorolásáról és a várható költségekről ezt érdemes tudni:

  • Minél előrébb van az osztályzat, annál kisebb az energiaigény (AA – alacsony fogyasztás, FF magas fogyasztás).
  • Egy modern, BB besorolású otthon energiaigénye akár az egyharmada is lehet az átlagosnak mondható, FF kategóriájú lakásénak.
  • Még a fiatalabb, akár 10 éves lakások is sokkal több energiát pazarolnak, mint a legújabbak.
  • Az átlagon felüli, vagyis a rezsivédett sávon túli energiát fogyasztó lakások jelenleg még nagyobb kiadást jelentenek.
  • A jövőben a mostani rezsivédett sáv szűkülhet, akár meg is szűnhet, ez pedig további bizonytalanságot jelent a fogyasztók számára.

Egy modern lakással akár harmadolható a rezsi

Fenntartható otthon, hosszú távú befektetés

A tartósan és kiszámíthatóan alacsony rezsi miatt is kiváló befektetési lehetőséget jelent az újépítésű ingatlan, hiszen a rosszabb besorolású, régebbi lakásoknál könnyebben, gyorsabban és főként magasabb áron értékesíthető. Már csak azért is érdemes az energiahatékonyságra odafigyelni, ha befektetési céllal vásárolunk ingatlant, mert a bérlők is egyre tudatosabban döntenek, az alacsonyabb rezsijű lakás pedig könnyebben és magasabb áron adható bérbe.

Esztétikus és praktikus belső terek: búcsú a radiátoroktól

A legkorszerűbb, energiahatékony otthonokban már jellemzően elérhető okos megoldások:

Hőszivattyús technológia

Mennyezethűtési és -fűtési rendszer

Helyiségenként
szabályozható hőmérséklet– akár telefonról, távolról is vezérelhető

Tágasabb és szebb terek, könnyebb berendezhetőség, praktikusabb térkihasználás

Energiatakarékos lakóparkok

Jelenleg a legnagyobb energiatakarékos újlakás-portfólió a Cordia kínálatában érhető el Magyarországon. Valamennyi új fejlesztés esetében arra törekszünk, hogy az épület fűtési, hűtési és melegvíz-igényeit kizárólag megújuló energiával, földgáz használata nélkül működő, korszerű rendszer lássa el.