default_feature_image

Budapest, 2010. szeptember 28. – Európa legjobb vegyes-funkciós ingatlanprojektje címét nyerte el a Corvin Sétány a Nemzetközi Ingatlan Díj (International Property Awards) Bloomberg televízióval közösen szervezett európai szakmai megmérettetésén.

A szeptember 25-én Londonban megrendezett ünnepélyes díjátadáson a 100%-ban magyar tulajdonú Futureal Csoport idén két kontinenst – Európát és Afrikát – magában foglaló mezőnyben nyerte el az első díjat a Corvin Sétány városfejlesztési projekttel.

Futó Gábor, a Futureal csoport vezérigazgatója elmondta: „A Futureal és a Józsefvárosi Önkormányzat városfejlesztő csapatainak sokéves kemény munkája előzte meg e neves szakmai díj átvételét. 6 évvel ezelőtt elhatároztuk és elhittük, hogy Budapest egyik nehéz sorsú kerületéből a város egyik legjobb helyét alkothatjuk meg, ahol jó lesz élni, dolgozni, vásárolni, sportolni, sétálni, szórakozni. Akkor ezt nagyon kevesen hitték el. Azóta több mint 1000, korábban nehéz körülmények között itt élő család költözhetett jobb lakásba, a létrejövő fejlesztési területeken megszületett a belváros legnagyobb irodaparkja, legsikeresebb lakásprojektje és megnyitott a kereskedelmi, szolgáltató és a sport központ is. Az álomból valóság lett. Európa legjobb vegyes funkciós projektje díj további inspirációt jelent a Futureal csapatának, hogy folytassuk a megkezdett munkát.”

A díjról

Az „International Property Awards” nemzetközi szinten a legnevesebb ingatlanszakmai díjak között számon tartott elismerés, több mint 15 éve, amelyért a világ legjobb ingatlanprojektjei vetélkednek.

A Corvin Sétányról

A Corvin Sétány projekt Közép-Európa legnagyobb belváros-megújítási programja és a főváros egyik legnagyobb ingatlanfejlesztési projektje. A 2004-ben indult ingatlanfejlesztés mintegy 220.000 m2 belvárosi területre terjed ki Budapest klasszikus negyedében, a Józsefvárosban. A megközelítőleg fél millió négyzetméteres, 200 milliárd forintos fejlesztői beruházási program több mint fele átadásra került, beleértve 1050 új lakást, 43.000 m2 irodát, több mint 100 új üzlethelyiséget és a belváros legnagyobb sportközpontját, a Life1 Wellnesst. Hamarosan indul a Corvin Sétány lakásprojekt következő, 247 lakásos üteme.

A projekt magában foglal még egy 16 milliárd forintos közprogramot is, amelynek keretében iskolák, utak, közterek és egyéb, a helyi közösségek élete szempontjából fontos létesítmények fejlesztése és megújítása valósul meg, továbbá több mint 1100, korábban a területen súlyos körülmények között élő család költözhet jobb otthonba. A közprogram részét képezi 46, a területen megmaradó épület felújítása is.

A Futureal Csoportról

A Futó Péter és Futó Gábor tulajdonában lévő Futureal 500 millió euró értékű folyamatban lévő, vagy befejezett, illetve további 1 milliárd euró értékű előkészítés alatt álló fejlesztésével a PropertyEU 2009-es tanulmánya szerint az előkelő 10. helyen szerepel az európai ingatlanfejlesztők listáján.

Jelenleg 11 építés alatt álló projekttel rendelkezik, melyek összterülete meghaladja a 300.000 négyzetmétert, valamint további 9 projektje van előkészítés alatt.

Magyarországon kívül jelen van Romániában és Lengyelországban, ahol lakásokat fejleszt, a 30.000 m2-es nagybányai Gold Plaza bevásárló és szórakoztató központ pedig 2010 őszén megnyitotta kapuit a vásárlók előtt.

exit_intent_bg-scaled