1500sl_new2-5

1500 új építésű okos otthon fejlesztését jelentette be a Cordia, ezzel a rendszerváltás óta eltelt időszak egyik legnagyobb volumenű ingatlan-fejlesztése valósul meg. A beruházó Budapest 8 különböző helyszínén tervezi új projektek indítását, amelyek többsége 2018-ra készül el.

A cég elemzései szerint a jelenlegi túlkereslet miatt már most jelentős igény van új lakásokra, amellyel a kínálat egyelőre nem tud lépést tartani. Mindez megalapozottá teszi egy ekkora méretű beruházás elindítását.

Az elmúlt félév adatai alapján az új lakások iránt érdeklődők száma 70%-kal volt magasabb, mint egy évvel korábban, a két évvel ezelőtti értéket pedig pont háromszorosan haladta meg. Különösen a budapesti belváros az, ahol a fővárosi átlagnál is jelentősen nagyobb a kereslet, így a cég fejlesztései is elsősorban ezekre a helyszínekre koncentrálnak. A mostani beruházás méretét jól mutatja, hogy 2012 óta egyik évben sem adtak át 2000-nél több új lakást a fővárosban, 2015-ben azonban már 3500 új lakást értékestettek, így a kínálat soha nem látott mélypontra süllyedt. Az egyes fővárosi kerületekben komoly eltérések tapasztalhatók a lakáskínálatban. Míg például a III., a XI., a XIII. vagy a XIV. kerületben jelentős a kínálat, vannak olyan részei is a városnak, ahol csak pár tucat elérhető új építésű lakás található. A legnagyobb különbség a kínálat és a kereslet között a belső kerületekben van – V., VI., VII., VIII. és IX., kerület – ahol a kínálathoz viszonyítva több mint háromszoros a kereslet szintje, vagyis csak minden harmadik potenciális vásárló tud lakáshoz jutni – fogalmazta meg Földi Tibor, a Cordia Magyarország vezérigazgatója.

A fenti trendeket figyelembe véve a beruházó nyolc projektben – a város különböző pontjain – összesen 1500 új lakást épít fel a következő időszakban. A különböző élethelyzetek szerint így szinte minden érdeklődő megtalálhatja a számára legideálisabb lakást. Külön érdekesség, hogy a tervezett lakások úgynevezett „okos otthonok” lesznek, aminek köszönhetően például egy okostelefonnal a városból bárhonnan vezérelhetővé válnak a lakás különböző műszaki berendezései. A gyakorlatban mindez azt jelenti, hogy egy gombnyomással ellenőrizhetjük a fűtést, a légkondicionálót, a bejárt védelmét vagy akár az elektromos aljzatokba bedugott eszközöket.A VIII. kerületben a Corvin Projekt részeként valósul meg a Corvin Átrium I. üteme, ahol több mint 260 lakás vár majd gazdára egy kiemelkedően jól bérbeadható területen. A XIV. kerületben a Thermal Zugló II. beruházás különlegességét az adja, hogy az itt épülő 190 lakás mindegyikébe termálvíz kerül bevezetésre a telekkel átellenben átalakítás alatt álló strandfürdőről.

paskal2_3

A XI. kerületben két új ütemmel folytatódik az építkezés – Terrace Residence II. és III. – ahol 2017 végéig újabb 65 lakás készül el.

ctr2_3

A II. kerületi Kapás utcánál épülő 102 lakást tartalmazó Kapás21 projektben 30 – 142 négyzetméter közötti lakásméretek közül választhatnak a leendő vásárlók.

kapas21

A XIII. kerületben két fejlesztés is indul, ahol összesen 410 új lakás áll majd a vevők rendelkezésére. Ezek közül a Young City I. kimondottan a fiatal vásárlókat célozza meg, aminek következtében közösségi terek, futópálya, fitneszterem és napozóterasz is tartozik majd az épülethez.

young-city5-1

A belső kerületekben pedig az Andrássy úthoz közel eső Rózsa 55, míg a VII. kerületben a Grandio névre keresztelt, a „budapesti soho-ban” található épület kínál magas minőségű lakásokat minden érdeklődő számára.

rozsa1

grandio1

Forrás: portfolio.hu

Kapcsolódó hírek

exit_intent_bg-scaled