the-lampworks-1-53718383325-o-676325

Újabb fontos állomáshoz érkezett a Cordia: megkezdte első nagy-britanniai bérlakásépítési projektjének kivitelezési munkálatait, amely a társaság birminghami városnegyed-rehabilitációs terveinek egyik sarokpontja. Magyarország vezető lakásfejlesztőjének célja, hogy a fejlesztéssel a területet életteli lakó- és kereskedelmi lokációvá formálja át.

A 148 bérlakásból álló The Lampworks Birmingham történelmi városrészében, a Jewellery Quarterben épül. A több mint 200 műemléki épületet felvonultató negyed manapság is fontos gazdasági szerepet tölt be, hiszen ez adja az Egyesült Királyság ékszerkészítő iparának 40 százalékát.

A lakóházban egy, két és három hálószobás otthonokat alakítanak ki. Köztük – a helyi törvényi szabályozásnak megfelelően – a mindenkori piaci bérleti díjnál 20 százalékkal olcsóbban elérhető bérlakások, a földszinten pedig üzlethelyiségek is helyet kapnak majd. A lakások közös jellemzője a kiemelkedő energiahatékonyság, ami azt jelenti, hogy a The Lampworks a város egyik leginkább energiatakarékos fejlesztése lesz.

A The Lampworks kivitelezési munkálatait a Cordia stratégiai partnere, a Magyarországon és külföldön is számos közös projektet jegyző Pedrano-csoport irányítja.

A teljes cikk a Portfolio.hu-n olvasható. 

exit_intent_bg-scaled